Стартира развитието на най-големия ритейл парк в Южна България

Стартира развитието на най-големия ритейл парк в Южна България | StandartNews.com

Пловдив. Ритейл Парк Уест ще бъде най-големият ритейл парк в Южна България с обща площ 85 000 кв.м, от които над 43 000 кв.м. търговска площ. С благоприятното си местоположение в гъсто населената западна част на град Пловдив, между три ключови булеварда – „Пещерско шосе", „Свобода" и „Копривщица", ритейл паркът ще обслужва около 250 000 души от района и още 107 000 души от града и съседните общини.

Ритейл Парк Уест оформя нова урбанистична зона за цяла Южна България, която ще предлага на клиентите си не само възможности за пазаруване, но и услуги, развлечения и разнообразни атракции за прекарване на свободното време.

От компанията, управляваща проекта - Галакси Пропърти Груп ООД, съобщиха, че регистрират сериозен интерес към търговските площи от водещи световни компании. Вече са подписани договори с най-голямата търговска верига за хранителни стоки в България, както и с верига за бяла и черна техника.

Миксът от търговски фирми ще включва още магазин от типа „Направи си сам", фирма за обзавеждане, аптека, дрогерия, книжарница, магазини за домашни потреби, спортни и детски стоки, мода и облекло. Свои представителства ще имат мобилните оператори, както и фирми от застрахователния и банковия сектор. Клиентите на Ритейл Парк Уест ще могат да се възползват и от многобройните възможности за развлечения - заведения за хранене, детски и спортни съоръжения, алеи за разходки и озеленени площи.

Комплексът има изградени паркови зони и цялостна инфраструктура – електричество, газифициране, вода и канализация. Пътното движение се регулира със светофари, а уличните платна около парка позволяват подхода от основните булеварди. Това създава допълнително удобство за клиентите, тъй като те ще могат да паркират непосредствено до всеки търговски обект.

Форматът „ритейл парк" придобива все по-голяма популярност в България поради множеството предимства, които предлага. От една страна, за клиентите пазаруването в такъв комплекс е удобно и практично решение, което им спестява време. От друга страна, с участието си в ритейл парк търговците печелят от добрата локация, синергията с други допълващи фирми и атрактивните наемни нива.

Галакси Пропърти Груп предоставя гъвкави схеми на развитие, които включват дългосрочно отдаване под наем и продажба на площи. Предлагат се както само парцели, така и парцели с търговски обекти, които могат да бъдат изградени според индивидуалните предпочитания на клиента. За постигане на оптимално качество на услугата от компанията планират инициативи за професионално управление и поддръжка на ритейл парка - охрана, почистване, техническа поддръжка на улично осветление, зелени площи, указателни табели, пътни знаци и маркировка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай