"Стандарт" стана член на КРИБ

"Стандарт" стана член на КРИБ | StandartNews.com

48% от фирмите ще освободят работници, ако се увеличи осигурителната тежест

Вестник "Стандарт" вече е член на най-голямата работодателска организация - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Управителният съвет на КРИБ прие кандидатурата на вестника на заседанието си на 21 януари.

"В епохата на глобалните комуникации създаването и разпространението на информационни медийни продукти заема съществена част от икономиката на всяка страна. Основният продукт на издателска компания "Стандарт нюз" АД - националният всекидневник "Стандарт", е марка с доказани търговски качества. В нашата 20-годишна история винаги сме работили за позитивно развитие на обществено-икономическите отношения на българския пазар, за защита на интересите на националния бизнес и укрепването на взаимоотношенията с чуждестранни партньори", заяви главният редактор и изпълнителен директор на "Стандарт нюз" Славка Бозукова.

На последното заседание на УС на КРИБ беше решено да бъдат приети още 41 компании, сред които са "Шнайдер Електрик България", "Синергон Холдинг", Сибанк, ДЗИ Животозастраховане ЕАД, Първа инвестиционна банка, Българска банка за развитие, НОВЕ Холдинг.

Ръководството на бизнес организацията в четвъртък е провело среща с финансовия министър Владислав Горанов. Представителите на бизнеса са обсъдили с него влизането на България в еврозоната, монтирането на апарати за отчитане във ведомствените бензиностанции и проблема с фалшивите болнични листове. По повод предложението на социалния министър за увеличаване на осигурителните вноски, КРИБ са настояли, преди да се вземат подобни мерки, да се направи преглед на всички резерви в приходната част на бюджета, които могат да увеличат събираемостта, както и да се затегне контролът над разходите на НЗОК чрез електронизация на услугите.

Междувременно анкета сред 10% от членовете на КРИБ е показала, че 48% от анкетираните ще прибягнат до освобождаване на работна ръка, ако осигурителната тежест се увеличи. Две трети от фирмите настояват държавата първо да започне да внася реалните средства за хората, които осигурява.

След заседанието пък посланикът на Република Франция в България Н.Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан е представил пред членовете на УС на КРИБ инициативата "Приятелите на Лувъра в България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай