Срокът за новите касови апарати се удължава до септември

Удължаването важи само за касови апарати

Срокът за новите касови апарати се удължава до септември | StandartNews.com

а икономическите оператори, които използват компютърни системи за управление на продажбите, за които е нужен нов софтуер, срокът за привеждането им към новите изисквания на приходната агенция ще бъде удължен до края на септември, каза днес по Би Ти Ви министърът на финансите Владислав Горанов. Той допълни, че за малките търговци отсрочка няма да има и те трябва да отговарят на записаното в наредбата до края на март.

Министърът изрази учудване, защо дискусията по невъзможността за съобразяване се изискванията тръгва чак сега, при положение, че за новите правила се е знаело още от август миналата година.

Коментирайки трансфера на пари от Венецуалската петролна компания, оказали се в българската Инвестбанк, Горанов обяви: "Не бива да се самобичуваме прибързано. Преводите са съмнителни, но не са незаконни, защото са извършвани от упълномощените за това хора". Той припомни, че преди да стигнат до "Инвестбанк" парите са минали през няколко кореспондентски банки в страни, "които претендират да са по-развити и по-богати от България".

Попитан дали България ще успее да влезе в чакалнята на еврозоната до края на тази година, финансовият министър обяви, че няма причина това да не стане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай