„Срещата на елита“ събира в Сливен над 500 първокласни животни

Официалното откриване на събитието ще е на 7 октомври

„Срещата на елита“ събира в Сливен над 500 първокласни животни | StandartNews.com

 „Срещата на елита“, под това мото ще се проведе 17-тото Национално животновъдно изложение, което за пореден път ще събере над 500 първокласни животни. На 6 и 7 октомври в гр. Сливен, на изложбените площи до разклона за с. Мечкарево, жители и гости на града, ще могат да видят елитни български животни от говедовъдството, овцевъдството, козевъдството, коневъдството и биволовъдството.

Официалното откриване на събитието ще е на 7 октомври (събота) от министъра на земеделието г-н Кирил Вътев и изпълнителния директор на ИАСРЖ г-н Георги Йорданов.

Организатори на едно от най-значимите животновъдни изложения у нас по традиция са Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерство на земеделието и храните. Събитието се осъществава с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.

Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството е изпълнителен орган в областта на животновъдството и подпомага провеждането на държавната политика в сферата на развъдната дейност, управлението и съхраняването на генетичните ресурси.

Медийни партньори на 17-то животновъдно изложение са сп. „АГРОБИО Техника“ и www.profiland.net.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай