Спират приватизацията на "БДЖ - Товарни превози"

Предприятието дава хляб на над 3600 души, каза новият транспортен министър Данаил Папазов

Спират приватизацията на "БДЖ - Товарни превози" | StandartNews.com

София. Ще се опитаме да спрем приватизацията на "БДЖ - Товарни превози" и ще вървим към стабилизиране на дружеството. Това заяви новият министър на транспорта капитан далечно плаване Данаил Папазов при приемането на поста от служебния министър Кристиан Кръстев.

Имаме идеи как да стане това, загадъчно заяви Папазов и поясни, че ще разчита на специалистите от "Холдинг БДЖ". Мотивите за спирането на раздържавяването на товарната жп компания са социални, обясни Папазов. В момент, в който България изпитва остра нужда от работни места, ще направим всичко възможно да задържим едно предприятие, което дава хляб на над 3600 служители, заяви новият транспортен министър. БДЖ има огромни дългове, но имаме варианти за решаване на проблема, усмихна се Папазов. Припомняме, че общите задължения на "Холдинг БДЖ" са над 717 млн. лв. 100 млн. са дълговете на "БДЖ - Товарни превози".

Следя внимателно проблемите на нашите автомобилни превозвачи в Турция, заяви Папазов. С експертите от министерството ще анализираме ситуацията и ще вземем бързо решение в защита на националните ни интереси, каза Папазов и изрази надежда, че ново блокиране на границата няма да има. Вземах трудно решение да се нагърбя с Министерството на транспорта в този кризисен за България и Европа момент, обясни министър Папазов. Но след като се запознах с програмата на премиера Пламен Орешарски, не можах да откажа на поканата, заяви той и пожела "Попътен вятър" на всички служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай