Неделя,

Спане на аванта в хотел. Може ли?

От: Редактор -
206
Спане на аванта в хотел. Може ли?
A
A
A

Плащането за настаняване е значителна част от пътните разходи, но е напълно възможно тези разходи да бъдат сведени до минимум или дори напълно да бъдат изключени от бюджета, пише "Марица".

Затова експертите в сектора на туризма разкриват пет начина да останете в хотел, като плащате за настаняване не с пари, а с бонуси, труд или талант.

Жилища в замяна на услуги - тази опция за плащане е популярна в Европа, а от 2018 г. по света се провежда Международната бартерна седмица, в която участват повече от 60 държави. Хотелите публикуват списъци с желания в Интернет и всеки турист може да обменя своите умения и опит за безплатно настаняване. Много хотели са готови да работят на бартер не само по време на промоцията, но и целогодишно.

Сътрудничеството с туристическите блогъри също е бартер: пътешественикът е настанен в хотел безплатно и той споделя впечатленията си в блог, привличайки нови клиенти. Собствениците на хотели предпочитат популярни блогъри с огромна армия от абонати, но блоговете с малка аудитория също имат шанс: основното е висококачествено съдържание и виосока активност.

Много услуги за резервация на настаняване имат програми за лоялност, които ви позволяват да отседнете в хотели безплатно, натрупвайки бонус точки. През 2020 г. можете да получите 800 RUB на Booking.com, като добавите 3 хотела към любимите си. Hotels.com предоставя на пътниците една безплатна нощувка за 10 дни, за които е платена.

В Судан всяка година се търсят учители по английски език, а доброволците, които знаят езика, получават не само безплатно жилище и храна, но и заплата.

Когато летите с трансфер от 6 до 24 часа, много авиокомпании са готови да настанят безплатно пътниците в хотела и да им осигурят закуска. Тази услуга се предоставя главно от азиатски превозвачи - Air China, Turkish Airlines, Qatar Airways, Emirates, Air Astana. Можете да резервирате безплатна стая по имейл, на уебсайта на авиокомпанията или директно в залата за пристигане.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com