Скочиха на Николова: Двоен стандарт!

Ресторантите в хотелите може да работят до 0,30 ч в полунощ

Скочиха на Николова: Двоен стандарт! | StandartNews.com

Министърът на туризма Марияна Николова ще предложи на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса да се направи изключение и на 31 декември ресторантите в хотелите да работят до 00,30 ч.

Пред бТВ тя обясни, че целта на това ѝ предложение е гостите на хотелите да могат да посрещнат Нова година в ресторантите и да не им се налага да разнасят храни и напитки в стаите.

„Да има възможност да бъде посрещната Новата година в 00,00 час, но това е преценка на здравните власти и ако има допълнителен оперативен щаб ще изисквам да имаме такава дискусия. В 12 часа се посреща Новата година и в 12,30 приключва, като, разбира се, няма да се допускат никакви струпвания на хора, пак (заетостта) ще бъде 50% от капацитета, а няма да се допускат някакви програми или увеселителни тържества“.

Марияна Николова съобщи, че няма нито един сигнал за нарушение на противоепидемичните мерки от страна на бранша на 24 и 25 декември.

Ресторантьори обаче изразиха несъгласието си с предложението на вицепремиера.

„Тази сутрин вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обяви, че ще предложи работното време на ресторантите в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00,30 часа. В същото време заведенията извън хотелите остават затворени, което е недопустим двоен стандарт и съсипва бизнеса на колегите ни, които разчитат на сезонния туризъм!“, подчертават от БАЗ и СЗБ.

От бранша определиха този подход като „недопустим двоен стандарт“, обяви за БНР Емил Коларов от Сдружението на заведенията:

„Ние подкрепихме това решение (отварянето на ресторантите в хотелите до 22 часа) и благодарение на нашата подкрепа то стана факт, но идеята беше, че се подкрепя тезата за изхранване на гостите на хотела, а не за организиране на празненства. В същия момент, в който на всички други обекти им е забранено да го правят това нещо“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай