Ски курортите ни обявиха - спазваме мерките

Става въпрос за Банско, Боровец и Пампорово

Ски курортите ни обявиха - спазваме мерките | StandartNews.com

Мерките срещу COVID-19 обхващат дейността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове. Туристите задължително трябва да покриват носа и устата си с маска или друго предпазно средство при престой в кабината и на лифт станциите.

Това уточняват от министерството на туризма във връзка с призива на германския канцлер Ангела Меркел за затваряне на зимните курорти в ЕС през следващите месеци с оглед ситуацията с коронавируса.

Броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения може да бъде ограничаван по преценка на оператора. Кабините да се дезинфекцират по график, а в ски гардеробите да се въведе специална организация за дистанция и дезинфекция. Групите в ски училищата не могат да надвишават 10 души.

От ведомството уверяват, че ски курортите Боровец, Банско и Пампорово отговарят на поставените изисквания в резултат на направените от тяхна страна сериозни инвестиции. Проверките от страна на Министерството на туризма потвърждавали високото ниво на безопасност и сигурност в зимните комплекси.

Както и през летния сезон, така и през зимния България ще разчита основно на вътрешен туризъм, както и на гости от съседните балкански страни. Германските туристи, които практикуват зимни спортове в България, по принцип са малко на брой. А през настоящия сезон са анулирани всички чартърни програми оттам, поясняват още от ведомството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай