Шокиращи данни за жилищата. Не е за вярване

Всяко второ е в черна статистика

Шокиращи данни за жилищата. Не е за вярване | StandartNews.com

Около 1,5 млн. жилища в България не са обитавани. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева на конференцията "Енергийната ефективност на сградния фонд: основа на устойчивия енергиен преход", която се провежда в София.

По думите й това са около половината от сградите в страната и се намират основно в по-малките населени места. Бонева добави, че обитаваните жилища са малко над половината.

По думите на зам.-министъра ипотечните кредити през 2023 г. са около 20 млрд. лева, което е огромен ръст."Жилищният сграден фонд е не само ключов енергиен потребител, но и основен инструмент за инвестиции и основен инструмент за съхраняване на богатството на населението, както и ключов елемент от качеството на живот", коментира зам.-министърът.
В България има много частично обновени сгради. Частичното саниране е позволило спестяване на енергия за много жилища, допълни Бонева. Според нея това отговоря на въпроса защо някои от сградите не са постигнали значително спестяване на енергия.

Другият проблем е, че недобре поддържаните сгради също създават проблеми, обясни зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
ivory
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи
Стрпител
преди 2 месеца

Купувайте апартаменти и в същото време стойте на студено и се хранете с кренвирши по 3 лева и други боклуци... Че той, животът е дъъъълъг. Има няма 1000 години. Апартаменти трябват. Като се срути единия, да имаме поне още 5 да избираме къде да се пренесем ... Няма кой да ни сложи по един данък 10000 лв на неизползваем апартамент .. Да си пренасочим инвестициите в реалната икономика...

Откажи
Дедо
преди 2 месеца

Ейии тоя с виаграта пак е тук,не изпуска,некой може да се хване ...

Откажи