Шефът на КЗП попари надеждите за бързо сваляне на цените

Има силно изразен законодателен дефицит, каза Стоил Алипиев

Шефът на КЗП попари надеждите за бързо сваляне на цените | StandartNews.com

Твърде рано е да се очаква в рамките на месец да има резултат от действията на Комисията за защита на потребителите за нелоялните търговски практики. Реалният резултат се очаква да е между 3-6 месеца. Най-голямата санкция, която е предвидена е 50 000 лв. 

Това каза председателят на КЗП Стоил Алипиев пред Нова телевизия. 

 Сроковете са обвързани с необходимото време за обработка на информацията и издаване на съответните актове. С констатирането на нелоялните търговски практики да се премахне предпоставката за завишаване на цените, коментира Алипиев.

До настоящия момент действията на КЗП са били реактивни и има силно изразен законодателен дефицит. По думите му има най-различни цени на щанд и от това, което излиза на касата. За сирене и кашкавал са констатирани надценки до 94%. 

Стоил Алипиев посочи, че може да се мисли в посока увеличаване числения състав на КЗП, ако имат допълнителни назначения.  Той увери, че КЗП ще предостави всички необходими документи на прокуратурата и не вижда нищо нелогичо в това. Стоил Алипиев няма и притеснения от проверките на държавното обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай