Шефът на БСК: Има пари за справедливи компенсации за тока

Ако бизнесът бъде обезщетен, ще призовем нащшите членове да вдигнат доходите, каза Добри Митрев

Шефът на БСК: Има пари за справедливи компенсации за тока | StandartNews.com

Прекият диалог за цената на тока с правителството още не е започнал. Това заяви председателят на Управителния съвета на Българската стопанска камара Добри Митрев пред БНТ. 

По думите му, ако се стигне до разговори, ще се вземат правилните решения. Средствата могат да дойдат от свръхпечалбите, посочи Добри Митрев и добави, че това, което предлагат работодателите, е компенсацията да я има, докато има драстичен скок в цената на електроенергията. 

"Никой не иска да получава компенсации и помощи, но това са средства, изработени от българските предприятия", подчерта Митрев и допълни, че всичко останало води до съсипване на икономиката.  Добри Митрев е повече от категоричен, че пари има предостатъчно и всеки трябва да бъде компенсиран по най-добрия начин. 

Ако компенсациите са справедливи, ние ще призовем нашите членове да повишават доходите на работниците си и да не увеличават цените, увери Митрев и предупреди, че ако не се вземат решения, ще има фалити на много фирми. 

Митрев посочи, че много служители на малките компании са излезли в неплатен отпуск, но има и такива, които са освободени. За това дали ще има КСНС при президента за цената на тока зависи от политическите играчи, а работодателите и синдикатите не са такива. Трябва да се проведе диалог, за да не се стига до КСНС, защото това е нещо крайно. Очакваме среща и институциите и правителството, които могат да вземат правилните решения, подчерта шефът на БСК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай