Шефът на АЕЦ фен на Toyota

Жената на ковчежника на НЕК с акции в "Microsoft"

Шефът на АЕЦ фен на Toyota | StandartNews.com

София. Семейството на изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй" Валентин Николов е почитател на автомобилите Toyota, става ясно от имотната му декларация, публикувана от Сметната палата. Атомният шеф притежава Toyota Avensis, купена през 2009 г. Две години по-късно пък съпругата му се е сдобила с модела RAV 4 на японската марка. Тя е и доста по-имотната от двамата.

Освен колата има още апартамент в София, вила и половин къща. Жената на Николов обаче има и два ипотечни кредита на обща стойност 100 хил. лв. Самият шеф на АЕЦ „Козлодуй", който е и член на Съвета на директорите на БЕХ, има депозит от 5000 лв. и кредитна карта за 20 хил. лв.


Интересна собственост има и съпругата на директора по финансите на НЕК Николай Павлов. Тя притежава 251 акции от "Microsoft Corporation", които се оценяват на 10 232 лв. В декларацията на мъжа й пише, че са й подарък от работодател. Иначе ковчежникът на НЕК притежава апартаменти в Хасково и Димитровград, както и парцел в с. Ябълково. На влогове Павлов държи 50 хил. евро плюс 43 205 долара, а има и две кредитни карти за общо 11 100 лв. Съпругата му пък има други 7000 евро в банйка.


Шефът на Павлов – изпълнителният директор на НЕК Крум Анастасов, държи заедно със съпругата си 2 апартамента в София, парцел от 1700 кв. м край Правец и още 3 ниви. Той и жена му явно не са почитатели на новите автомобили, тъй като притежават Шкода за 5000 лв. и Опел за 6250 лв. Освен това Анастасов има и два депозита за общо 63 000 лв., а съпругата му – още 5000 лв.


Шефът на всички изброени - изпълнителният директор на БЕХ Михаил Андонов заедно с жена си има 2 апартамента в София, още две къщи в пернишки села, един парцел със стопанска сграда в старозагорското село Мъдрец, а също и части от две ниви. Шефът на държавната енергетика има също депозити от 21 300 лв. и още 5800 евро. Съпругата му също държи пари в банки – 16 400 лв. и още 11 700 евро. Андонов има обаче и два кредита за общо 30 хил. лв., а съпругата му в момента изплаща на лизинг Mitsubishi ASX за 48 700 лв.

523 са постъпилите от новозадължени лица встъпителни декларации по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

 

Декларациите на властта можете да видите ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай