Петък,

Ще има ли радост за пенсионерите? Всички чакат парламента

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
4801
Ще има ли радост за пенсионерите? Всички чакат парламента
A
A
A

Актуализацията на бюджета по някакъв начин в някакъв вариант ще бъде приета, смята икономистът от КТ „Подкрепа” Ваня Григорова.

„Никой от парламентарните партии не би искал да бъде този, който ще подложи крак на увеличението на пенсиите особено в предизборна ситуация в каквато очевидно се оказваме. Това е неизгодна позиция. Смятам, че по някакъв начин, в някакъв вариант, бюджетът ще бъде приет. Разбира се, че ще имаме и до колкото разбирам вече имаме наддаване през предложенията за бюджета, но огромната част от нещата няма как да се приемат”, каза тя пред Нова телевизия.

По думите й, това което от КТ „Подкрепа” искат да видят прието е искането за увеличение на минималната работна заплата и заплатите в публичния сектор.

„Понеже много пъти сме говорили за проблемите в градския транспорт и видяхме през последните няколко дни писмото, което е изпратено от Министерство на финансите на Министерския съвет, в което се препоръчва не да се отделят средства от държавния бюджет, а да се увеличи цената на билета, вчера в Столичната община вече е гласувано увеличение на цените за превозните документи за градския транспорт”, съобщи още Григорова.

„За половин час билетът става 1,60 лева, а за един час – 2,20 лева. Това беше написано в публикациите, които препредаваха решението”, добави тя.

„Има увеличение на цените за пенсионери, отменят се част от картите –т.е. тези промени са сравнително балансирани. Не смятам, че увеличението, такова каквото е заложено, ще успее да дофинансира дейността на градския транспорт и това по-скоро ще удари хората, за които 40 ст. са важни”, смята икономистът.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com