Сглобяваме Китайски трактори във ВМЗ

Сглобяваме Китайски трактори във ВМЗ | StandartNews.com

Велико Търново. Вазовските машиностроителни заводи ще сглобяват китайски трактори, съобщи министърът на земеделието и горите проф, Димитър Греков в Сухиндол. Договорката е била постигната по време на посещението на министъра в Китай. Там са били проведени и разговори за създаване на Аграрен център към Министерството на земеделието и храните в София, който да бъде връзката между организацията на 16 държави от Централна и Източна Европа и Китай „Шестнайсет плюс един". Според Греков конкуренцията за този център е голяма, но България има предимства заради географското си положение, природни и климатични условия.

„Този център ще даде възможност за по-добър обмен между китайските и европейските пазари", каза той. Китай се интересува от български млечни и месни продукти, царевица, люцерна и фуражи, съобщи министърът. България е направила предложение за договаряне по 14 процедури за износ на хранителни продукти от България за Китай.
Според него процедурите трябва да бъдат одобрени и подписани от Българската агенция за безопасност на храните до края на годината, за да се облекчи износът за азиатската страна.

Заедно с кмета на Сухиндол инж. Пламен Чернев двамата направиха първа копка на игрище за пейнтбол и въжени атракционни съоръжения в града и „Екопътека Деветашко плато" в землището на общината. Проектът е финансиран по Програмата за развитие на селските райони с над 380 хил. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай