Сега имаш супер силата да планираш своя нов дом

Как успешно и бързо да превърнем мечтаното жилище в истински дом

Сега имаш супер силата да планираш своя нов дом | StandartNews.com

Пазарът на недвижимите имоти постепенно се завръща към „нормалния си ритъм“, а интересът към ипотечното кредитиране остава висок, като статистиката на БНБ за април показва ръст при жилищните кредити с над 90 млн. лв. спрямо март тази година.

 

Покупката на собствен дом е може би най-универсалната мечта, която всички преследваме – тази която никога не изпада от личния ни списък, независимо от събитията около нас. Това е важен момент за всяко семейство, който изисква добро планиране, експертно консултиране и в повечето случаи допълнително финансиране от доверен партньор. Точно сега на пазара съществува разумно решение за жилищно кредитиране, което осигурява дългосрочна сигурност и спокойствие за цели 30 години – „Супер жилищен кредит“ от Пощенска банка.

 

Как обаче успешно и бързо да преминем основните стъпки до мечтаното жилище?

 

ДОМЪТ Е ТВОЯТ КОСМОС. ДАЙ ПОЛЕТ НА МЕЧТИТЕ СИ

Време е да изградим собствен дом, в който нещата се случват по нашите правила. Първата стъпка, разбира се, е доброто планиране. Ще вземем важни решения и ще трябва да отговорим на много въпроси. Първо - колко бързо искаме да се нанесем в новия си дом и дали да вземем жилище „на зелено“, в груб строеж, необзаведено или изцяло обзаведено. Всяко от решенията има своите плюсове и минуси. Покупката „на зелено“ позволява да контролираме важните за нас неща - добър етаж, изложение и разпределение, а имаме шанс да договорим и добра цена. Готовото и обзаведено жилище също може да е за предпочитане, защото мебелите изискват допълнително финансиране, което е сериозен процент от цената на самото жилище. Разбира се, ще трябва да решим и големите дилеми като: колко голямо да е жилището, в какъв квартал, какво е най-важно да има в близост до него – детска градина, училище, парк за разходка, удобен градски транспорт.

 

ЖИЛИЩЕН КРЕДИТ, КОЙТО ТЕ ВОДИ У ДОМА

Втората стъпка е финансирането. Офертите на пазара са много, но е важно да изберете решение, което е съобразено с вашите конкретни нужди и ви гарантира сигурност и спокойствие. . Иновативният продукт Супер жилищен кредит на Пощенска банка ви спестява времето, което бихте прекарали в проучвания и ви позволява да го инвестирате в по-приятни занимания. Когато избирате Супер жилищен кредит, вие избирате, единственият в страната жилищен кредит с фиксирана лихва за период до 30 години. Това значи, че знаем размера на всяка месечна вноска, защото той няма да се промени, независимо от колебанията на пазара и лихвените проценти. Можем да планираме разходите си и да управляваме семейния си бюджет за години напред, защото размерът на лихвата е фиксиран чак до 2050 г., ако изтеглите своя кредит сега. Супер аргументите не спират дотук, защото освен фиксирана лихва, получаваме възможност за гъвкави решения - сами избираме за какъв период да вземем кредита: 10, 15, 20, 25 или 30 години. Можем да го комбинираме с опция „Флекси“ за гъвкаво управление на месечните вноски – това позволява да намалим или увеличим размера им в зависимост от текущите ни разходи и семейния ни бюджет. А сега кредитът е и с промоционални условия, които са валидни до 31 юли.   

 

Можем да се възползваме от качествена професионална консултация и пълно съдействие през целия процес на кандидатстването и последващото обслужване на кредита. В отговор на нагласите на клиентите и предвид най-новите дигитални тенденции, отскоро Пощенска банка предлага и безплатна онлайн консултация за жилищен кредит през мобилнoто приложение EVA Postbank, което може да бъде изтеглено от Google Play или App Store. По този начин можем да получим цялата предварителна информация за жилищен кредит и дори да кандидатстваме за финансиране, без да е необходимо да посещаваме офис на банката.

 

КОГАТО ЖИЛИЩЕТО СТАНЕ ДОМ

Третата стъпка е самата покупка. За нея се изискват много знания и опит, необходими са калкулации, документи, работа с брокери, оценители, нотариуси, държавни институции и други. Благодарение на експертната подкрепа на служителите в специализираните центрове за жилищно кредитиране на Пощенска банка, всичко това се случва по-лесно и удобно, като те могат да ни насочат и да улеснят този процес.

 

След успешното осъществяване на вероятно най-сериозната покупка в живота ни, можем да се отдадем на най-благодатната част от мисия „моят нов дом“ – обзавеждане на жилището по наш вкус. Следва осъществяването на нови проучвания и покупки, които да правим с удоволствие, за да превърнем недвижимия имот в истински дом. С това основните стъпки към новия ни дом са изминати и ние, удовлетворени и щастливи можем да започнем живота си в него.

 

Повече информация за „Супер жилищен кредит“ и за възможностите за жилищно кредитиране, които Пощенска банка предлага, можете да научите на www.postbank.bg, в специализираните центрове за жилищно кредитиране и офисите на банката, чрез безплатна видео консултация по Skype или по телефон на кратък номер *7224.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай