Неделя,

Радев да види какво правят провалените /ОБНОВЕНА/

От: Редактор -
A
A
A

С реализацията на "Балкански поток" България се превръща в регионален стратегически газоразпределителен център и гарантира диверсификация на газовите доставки. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. Преди това той инспектира от въздуха "Балкански поток", като за целта се качи на правителствения хеликоптер.

Той обяви, че по трасето има над 1400 тежки машини, а трасето е 480 км. По думите му голяма част от тръбите са под земята, а работниците на терен са над 2000. За да е по-нагледно премиерът дори бе извадил карта на трасето, откъдето минава тръбата.

С него бе заместник-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун. А на борда с тях бяха и представители на фирмата-изпълнител Аркад ", които изграждат тръбопровода, изпълнителният директор на "Булгартрасгаз" - Владимир Малинов, както и енергийният министър Теменужка Петкова.

"Балкански поток" е впечатляващ проект, коментира заместник-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун и добави: 

"Това е много важна стъпка за сътрудничеството между България и Саудитска Арабия".  Той поясни, че ще продължат да подкрепят саудитската компания "Аркад", която изгражда проекта, за да бъде завършен навреме

. "За нас е голяма чест да сме в България и да честваме 90-ия национален празник на Саудитска Арабия във вашата страна", обърна се представителят на Кралство Саудитска Арабия към Борисов.

С реализацията на "Балкански поток" България се превръща в регионален стратегически газоразпределителен център и гарантира диверсификация на газовите доставки, написа малко по-късно Борисов във Фейсбук, като добавя, че проектът навлиза във финалната си фаза

"Аз знам,  какви жълти новини се пишат", коментира  Борисов. "Ето тук да ги посети президента Радев, за да види какво прави провалената държава. И не само той.", каза още Борисов, визирайки критиките на държавния глава.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички