Русия продаде най-големия туроператор

Кочкар купува "Интурист", която работи със 150 държави

Русия продаде най-големия туроператор | StandartNews.com

Турската туристическа компания, която работи на руския и украинския пазар -  Anex Tour, купи най-стария и най-голям руски туроператор "Интурист". Това съобщи собственикът й Нешет Кочкар. Той придоби през лятото 8 процента от акциите на фалиралата Томас Кук, а сега се сдобива и с дъщерната й компания в Русия.  

Ние одобрихме влизането  на" Интурист" в структурата на нашата компания, като Томас Кук прие нашата оферта, каза Кочкар, цитиран от TurizmGuncel.

Anex Tour е в топ3 на най-големите компании на руския туристически пазар. Неин партньор е най-голямата чартерна компания в Русия AZUR air.

Покупката на Кочкар идва няколко месеца след слуховете, че "Интурист" ще бъде продаде на китайская инвестиционна компания Fosun, която е най-големият инвеститор в Томас Кук.

"Интурист" е най-големият руски туроператор, който работи с над 150 държави. Тази година компанията навършва 90 години.

Подробности за сделката не се посочват, но според данни на Асоциацията на туризма компанията струва около  $10 млн.

В края на октомври Форбс написа, че интерес към туроператора проявяват съвместно Кочкар и краснодарския бизнесмен Роман Баталов, който е зет на бившия министър на селското стопанство Александър Ткачов и чието семейно богатство се оценява на 200 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай