Румен Гечев посочи смразяващ проблем! Кой е

Но даде и една положителна новина

Румен Гечев посочи смразяващ проблем! Кой е | StandartNews.com

Цените на газа са убийствени. Знам колко струва газа – 182 евро на мегаватчас или 179 евро. Има 2 цени. Зависи дали са фючърси или ден за ден. Това са колосални цени, които са над 1400 долара на 1000 кубика. Убийствени цени. Това коментира пред Нова тв Румен Гечев от БСП.

Запитан дали това е цената на американските танкери, Гечев каза: „Да”.

„Имахме 2 неизвестни – цената на газа и на тока. Едното неизвастно вече е известно. Цената на тока ще бъде гарантирана за бизнеса. Досега всичко над 200 лева в цената на тока се допълваше от държавата. Сега компенсацията е още по-голяма – всичко от 200 лева нагоре ще бъде покривано 100% до 31 декември.

Тоест – замразени са цените за бита, предвидими са цените за бизнеса. Но остава неизвестната с газа, която е плашеща. Към момента това, което чухме от министъра на енергетиката в парламента, е, че и към днешна дата нямаме дългосрочни договори. Това неизвестно става още по-неизвестно. Отговорността на политиците е огромна. Няма как служебно правителство да води договорите за доставки”, каза Гечев.

„Ако мандатът дойде в БСП, ние ще направим всичко възможно да се формира кабинет в рамките на този парламент. Решили сме го на националния съвет”, каза още Гечев.

„Икономиката на България върви сравнително добре. Първото тримесечие показва ръст с 5% на БВП. Няма причини второто тримесечие да е по-нисък. По-добре сме от страните членки на Еврозоната”, каза още Гечев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай