Ръст на фондовите пазари след Коледа

Според проучване между 1 ноември и Бъдни вечер онлайн продажбите са се увеличили с 11%

Ръст на фондовите пазари след Коледа | StandartNews.com

Фондовите пазари в САЩ и еврозоната се повишиха днес, след като се отърсиха от опасенията за бързо разпространяващия се след коледните празници вариант на коронавируса Омикрон. Той предизвика масово увеличаване на случаите по света, като държавите възобновиха блокирането на полетите. Хиляди полети бяха отменени, а круизни кораби се завърнаха на пристанището със заразени с ковид пътници.

Съществува обаче виждането, че Омикрон ще бъде неприятен, но няма да причини сериозни беди на световната икономика или поне не за дълго, заяви анализаторът Патрик О'Хеър, предава БГНЕС.

След отварянето на борсата Уолстрийт отбеляза ръст, като S&P 500 се повиши с 0,5%, надхвърляйки рекорда си при затварянето миналата седмица, последвано от множество предимно добри икономически данни за САЩ. Пазарите в еврозоната се повишиха в следобедната търговия, докато азиатските пазари завършиха със спад. Лондон и Хонконг бяха затворени заради празниците.

Проучване, публикувано в неделя, показа, че потребителите в САЩ са били в настроени да харчат през празничния сезон, като продажбите на дребно са нараснали с 8,5% спрямо миналата година.

Според проучване между 1 ноември и Бъдни вечер онлайн продажбите са се увеличили с 11%, а продажбите в магазините - с 8,1%. Потребителите харчеха през целия сезон, казва Стив Садоув, старши съветник на Mastercard и бивш главен изпълнителен директор на Saks Incorporated.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай