Рокада в "Лукойл". Държавата с нов представител

Общото събрание на акционерите насрочено за петък

Рокада в "Лукойл". Държавата с нов представител | StandartNews.com

В петък в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД се очаква да влезе новият надзорник на държавата. Той бе избран след конкурс миналия месец в рамките на Министерството на енергетиката, а името му е Бойко Ницов.

Последният трябва да заеме мястото на Красимир Първанов, който през 2017 г. пък замени Румен Овчаров като представител на държавата в компанията, уточнява Флагман.

Ницов бе избран на 18 септември, но към момента все още не е заел позицията в дружеството – собственик на нефтената рафинерия в Бургас, показва справка в Търговския регистър. Той е доктор по икономика и е асоцииран старши сътрудник в сдружението Център за изследване на демокрацията.

От покана, публикувана в Търговския регистър е видно, че е предвидено Общо събрание на акционерите да се проведе на 27 октомври 2023 г. с дневен ред - „Изменение в състава на Надзорния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД“, посочват още от Министерството на енергетиката.

Събранието е насрочено за 11 ч., но при липса на кворум ще се отложи за 15 ноември.

Държавата получи акция Клас А, наречена „Държавна акция с особени права №1“ (т.нар. златна акция) след приватизацията на нефтозавода през 1999 г.

 

 


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай