Ресторантьори: Стига бюрокрация с помощите!

Логично - настоява се за по-адекватна намеса на държавата

Ресторантьори: Стига бюрокрация с помощите! | StandartNews.com

Двете ресторантьорски организации у нас настояват за разширяване и удължаване на мерките в подкрепа на сектора до края на тази година. Браншовиците все още са заплашени от фалити и загуба на вече обучен персонал.

Това гласи позиция на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ).

Въпреки сериозният удар, който им нанесе коронавирусната пандемия, ресторантьорите и собствениците на заведения са категорични, че са успяли да запазят много от своите служители, отбелязва Монитор.

Някои от колегите им обаче окончателно са прекратили своята дейност. Заради неяснотите около развитието на епидемиологичната обстановка у нас опасността все още работещите обекти да се разделят със своите дългогодишни служители все още е реална.

Повече от половината предприемачи изпитват затруднения при погасяването на банковите кредити след изтичането на банковия мораториум.

Като предложение за подобряване на държавната подкрепа от бизнеса посочват ускоряване на процеса и намаляване на бюрокрацията по предоставяне на помощта, както и запазване на по-ниската ставка на ДДС за ресторантьорския бранш..

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай