Радосвет Радев: Загубихме румънски туристи от глупост

Заповед на Костадин Ангелов остави хотелите празни по Великден

Радосвет Радев: Загубихме румънски туристи от глупост | StandartNews.com

 

Шефът на БСК Радосвет Радев разкри как с глупова заповед на бившия министър на здравеопазването Костадин Ангелов сме изгубили румънските туристи, които са основен контингент по Северното Черноморие.

„Както знаете, румънците са също източноправославни и Великден, и Гергьовден за тях са също големи празници, каквито са за нас. На 29 април, когато бе последният работен ден преди Великден, Министерство на здравеопазването прие нова наредба за влизанията и излизанията от и в България. Този режим беше по-либерален от дотогава действащия, но МЗ направи невероятната глупост за "Гинес" да напише, че наредбата влиза в сила от първи май. И пътуващите, които вече си бяха букнали хотелите, при този държавен идиотизъм си канцелираха почивките. Половината хотели останаха затворени“, разказа Радосвет Радев, цитиран от Дунавмост.

Според него това е обикновена идиотия, некомпетентност, защото „не може да си такъв садистичен вредител“.

Той заяви, че колкото е българската носталгия към неостаналото в границите ѝ крайбрежие на Бяло море, точно такава е носталгията на румънците към Южна Добруджа.

„В крайна сметка това искахме - да бъдем свободни в поведението си, да имаме избор. Узото и на Халкидики, и на Златни пясъци е узо - може да си го пиеш навсякъде. Да не говорим, че в момента работещите в туризма са толкова мотивирани да доставят удоволствено преживяване на клиентите си, че аз не бих се отказал да се възползвам от този бонус“, заяви той в подкрепа на българския туризъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай