Пускат директни полети между София и Рига, питат за цените

Авиокомпания "Еър Балтик" (Air Baltic Corporation AS) ще извършва директните полети

Пускат директни полети между София и Рига, питат за цените | StandartNews.com

Авиокомпания "Еър Балтик" (Air Baltic Corporation AS) ще извършва директни полети от летище София до Рига през май 2024 г., съобщиха от оператора на софийското летище "СОФ Кънект".

Полети до латвийската столица ще има три пъти седмично - вторник, четвъртък и събота, в периода 2 май - 26 октомври.

"Еър Балтик" е хибридна компания, тоест комбинира най-доброто от традиционните превозвачи и нискотарифните авиокомпании. Превозвачът е 98 процента държавна собственост. Латвийската компания предлага в своята мрежа нискотарифни билети на конкурентни цени, както и билети за директни, но и за трансферни полети.

На въпрос относно приблизителната цена на билета до Рига, Милена Михайлова, пресаташе на "СОФ Кънект" АД, каза, че сумата ще зависи от търсенето и посъветва потребителите да следят сайта на авиокомпанията.

"Еър Балтик" лети до над 70 дестинации в Европа, Близкия Изток и Азия и разполага с най-младата флотилия в Европа, в която е включен един от най-екологичните търговски самолети в света Airbus A220-300.

Превозвачът е намалил количеството на въглеродните си емисии с 33 на сто в сравнение с 2008 г. чрез модернизация на флота и оптимизация на процедурите за кацане. Поетият ангажимент е до 2050 г. да постигне въглеродна неутралност в съответствие с ангажиментите на авиационната индустрия и ЕС.

"Приветстваме airBaltic за решението да стартира директни полети до Рига от летище София. Чрез тях българите ще имат възможност да достигат до всички балтийски и скандинавски летища само с едно прекачване. Благодарни сме за доверието на авиокомпанията и пожелаваме успех на новата дестинация в портфолиото ни", каза главният изпълнителен директор на "СОФ Кънект" Хесус Кабайеро, цитиран в съобщението.

Рига е първата дестинация, която летище София ще добави през 2024 година. Михайлова каза още, че летището е добавило към портфолиото си общо 14 нови дестинации за изминалите две години.  От столицата ни се лети директно до Абу Даби (Обединени арабски емирства), Задар (Хърватия), Скопие (Северна Македония), Тирана (Албания) и с чартърни полети до Джерба (Тунис) и Кападокия (Турция).

От 2022 г. директни редовни полети има до Осло (Норвегия), Рияд (Саудитска Арабия), Ереван (Армения), Вроцлав (Полша), Родос (Гърция), Бодрум (Турция) и Хургада (Египет).

"Концесионният проект за летище София е дългосрочен план за модернизирането му, за повишаване на услугите и подмяна на съоръженията според най-високите световни стандарти. Целта е да се насърчи икономическият растеж на България, да се привлекат повече туристи и страната ни да се превърне в предпочитана европейска дестинация за отдих. Екипът ни работи на база експертиза от летище Мюнхен за най-добри практики за трансформирането на летище София", каза още Михайлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай