Продават на търг контрабандни златни монети и бижута

Продават на търг контрабандни златни монети и бижута | StandartNews.com

Хасково. 30 кг златни и 8 кг сребърни накити вади на тезгяха за продан НАП Пловдив. Ценностите ще бъдат обявени в два отделни търга, в един ден – на 26 ноември.

Бижутата са отнети в полза на държавата при предотвратени опити за контрабанда през българо-турската граница край Свиленград и предадени за публична продан на отдел „Държавни вземания" в териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

53 златни монети от 22 каратово злато, гривни със същата чистота злато, ланци от 18 каратово злато, обеци, гривни и пръстени с камъни са сред изделията. Сред най-интересните предмети е сребърен колан, тежък 256 грама и оценен на почти 200 лева.

Бижутата са разпределени в общо 35 групи, като една от тях е изцяло от юбилейни сребърни монети – немски, белгийски, австрийски, кубински и холандски, най-старата от които е от 1905 година. В същата група от сребърни изделия са американски долар – емисия от 1935 година, юбилеен плакет от Ватикана и плакет от Олимпийските игри през 1980 година, уточняват от данъчното.

Общата стойност на изделията, които ще бъдат извадени в търговете, е малко над 1,132 млн. лв.

Ценови предложения се подават до петък включително, като необходимо условие е внасянето в срок на депозит в размер на 20% от първоначалната тръжна цена на избраната група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай