Продават знакова фабрика у нас! Обявен е фалит

Ще се организира търг

Продават знакова фабрика у нас! Обявен е фалит | StandartNews.com

Ще бъде организиран търг за важна фабрика у нас.

Частен съдебен изпълнител продава фабриката за олио в Първомай, заедно с прилежащите към нея сгради, пише Марица. 

Наказателната мярка е наложена заради образувано изпълнително дело. Съдебната процедура е предизвикана заради неизплатени дългове към банка и частни фирми.

Върху маслобойната в Първомай има наложени възбрани. Едната ипотека е направена в полза на банка, с размер на обезпеченото вземане от 400000 лв., втората ипотека е в полза на същата банка, но за сумата от 1,2 млн. лв. 

В полза на частна компания от Пловдивска област, която търгува с препарати за растителна защита, пък е наложен запор на дружествените дялове на фирмата-длъжник, като размерът на запора е за 345155.73 лв. към 12.01.2024 г., пише в запорното съобщение от съда, приложено в ДАКСИ.

Проблемът е, че ЕООД-то е регистрирано само с капитал от 100 лв. Поради тази причина са запорирани дяловете и на другите 5 фирми на собственичката. Една от най-богатите от тях по капитал извършва дейност по производство и търговия с енергийни продукти и с регистрация в Стара Загора, е с уставен капитал от 5000 лв. По последни данни за 2021 г. печалбата на дружеството е над 9 млн. лв. 

ДАКСИ подсказва още, че друга фирма на същото лице, също с регистрация в Стара Загора, отдавна запорирана в полза на друга фирма, като размерът на запора към 2009 г. е за 23194 лв.

Търгът за фабриката за олио ще се проведе в Районния съд в Първомай. Ако се яви купувач, той ще се обяви на 22 март 2024 г., съобщава "Марица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Duhai
преди 2 месеца

Lovech palno s narkomania

Откажи