Пробив! Китайски гигант строи до Бургас

Започват разговори на общинско и държавно ниво

Пробив! Китайски гигант строи до Бургас | StandartNews.com

Китайски автомобилен гигант ще строи завод до Бургас. 

Представители на Dongfeng Motor Company ще преговарят с общината в морския град за изграждането на мощно предприятие за електрически коли. Това съобщи за "24 часа" представителят на компанията у нас Юлиян Чебишев, който продава автомобила на луксозната подмарка на производителя - Voyah.

ВИЖ ОЩЕ: И китайски дракон влиза в Пловдив. Първи завод в България

"Делегация на Dongfeng ще дойде на преговори в Бургас през април. Интерес към изграждането на завод на компанията има и от други европейски страни. Конкуренцията е голяма, всеки желае такава голяма инвестиция. Бургас е избран заради добрата локация и по-лесната логистика. България е привлекателна за китайската компания заради по-ниската ценова такса на труда и фиксираните данъци", поясни Чебишев. Той се надява, че след среща на общинско ниво, ще има и такава на по-високо държавно.

ВИЖ ОЩЕ: Сингапурски звяр влиза в Пловдив. Гигантски завод

Dongfeng Motor Corporation е китайски държавен производител на автомобили със седалище в Ухан. Основана през 1969 г. компанията е третата по големина от "Голямата четворка" държавни производители на автомобили в Китай, а именно: SAIC Motor, FAW Group, Dongfeng Motor Corporation и Changan Automobile.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай