Приета беше екооценката за модернизация на пътя Калотина - София

Приета беше екооценката за модернизация на пътя Калотина - София | StandartNews.com

София. Висшият експертен екологичен съвет одобри доклад за въздействие върху околната среда на модернизацията на пътя „Калотина – Софийски оловръстен път" с възложител Агенция „Пътна инфраструктура".

Заседанието на ВЕЕС беше новия му председател Бойко Малинов, директор на дирекция „Превантивна дейност" в МОСВ, в работата на експертия съвет от неправителствения сектор участваха фондациите и сдруженията на Коалиция за устойчиво развитие, представлявани от Дончо Иванов, председател на ГС „Хармония".

Инвестиционното предложение предвижда модернизация на съществуващото трасе на Път І-8, който е в експлоатация от десетки години, с осигуряване на модифициран габарит и геометрични елементи за проектна скорост 100 км/ч и 110 км/ч. Обектът е включен в списъка с индикативни проекти за финансиране по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Всички пресичания на пътища от републиканската пътна мрежа, общински, селскостопански и други са решени на две нива. За обслужване на селскостопанските имоти са предвидени подлези и надлези, съобразени със земеразделянето.

Всички варианти са съобразени с предоставения от ДП "Национална компания железопътна инфраструктура" идеен проект за реконструкция на жп. линията София- Калотина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай