Преименуват заседателна зала в ТЕЦ Бургас на инж. Ангел Ангелов

Ангел Ангелов почина преди малко повече от месец след усложнения вледствие на Ковид 19

Преименуват заседателна зала в ТЕЦ Бургас на инж. Ангел Ангелов | StandartNews.com

„За да почетем паметта на инж. Ангел Ангелов и да запазим жив спомена за съществения му принос към развитието на Дружеството, ще дадем име на най-голямата заседателна зала в Административната сграда на Топлофикация - Бургас. Заседателната зала ще се казва „Инж. Ангел Ангелов“, като ще бъде изработен специален плакет, който да заема централно място и ни кара да си спомняме за този голям енергетик по време на редовните оперативки!“ каза изпълнителният директор на Топлофикация Бургас инж. Христин Илиев.

Припомняме, че след като ръководството  на Топлофикация Сливен взе решение предприятието да носи името  Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов, подобна новина идва и от Топлофикация - Бургас АД, където е преминал и част от трудовия път на инж.  Ангел Ангелов, който почина преди малко повече от  месец след усложнения вледствие на Ковид 19.

„Залата, която ще носи името на инж. Ангел Ангелов е на централно място в Дружеството, като в нея  провеждаме всички оперативки, свързани с дейността на Дружеството, всички срещи с организации, гости  и различни институции. Считам, че по този начин ще увековечим името на инж.Ангел Ангелов, като това е най-малкото, което можем да направим, за да изразим уважението към паметта на уважания от нас колега и признателността към неговата работа.“ каза  инж. Илиев.

            Инж.Христин Илиев посочи, че добрите професионалисти трябва да бъдат почитани и да бъдат давани за пример на по-младото поколение.

По-голямата част от професионалната кариера на инж. Ангел Ангелов е преминала в Мина Черно море, дълги години е работил в Топлофикация Сливен, за кратко и в Брикел.

            „Инж.Ангел Ангелов се присъедини по-активно към екипа на Топлофикация Бургас в последните години, но приносът му за развитието на дружеството е огромен. Неговата голяма мечта беше свързана с въвеждане на по-екологични горива в топлофикационните дружества, до които се бе докоснал. Примерът, отдадеността и моделът на работа на инж. Ангел Ангелов ще остане в нашите сърца завинаги и ще се опитаме да го предадем на по-младите, които да го доразвият.“ каза инж. Христин Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай