Четвъртък,

Правят масови проверки за качеството на храната

От: Редактори -
Правят масови проверки за качеството на храната
A
A
A

Започват масови проверки в цялата страна за качеството на храните за Великденската трапеза. Това съобщават от Българската агенция по безопасност на храните и допълват, че засилените инспекции ще започнат от 15 април и ще продължат до 6 май – Гергьовден.

Основно ще бъдат проверявани производството и търговията на  агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци и др., както и на боите за яйца. Инспекторите ще следят за правилното съхранение на стоките, наличието на маркировки и правилното етикетиране.

Тази година се въвеждат нови изисквания за продажбата на агнешко месо. Това, което е с произход България ще има маркировка в син цвят, за месо с произход различен от български – маркировката ще е в червен цвят.

В производствените обекти ще се проверява за произхода, сроковете и условията на съхранение на използваните суровини и храни, наличие на технологична документация за произвежданите храни и придружаващите ги документи.

Предвиждат се извънредни проверки и на пазарите на живи животни. На тях ще се следи за идентификацията на живите животни, включително паспорти, ветеринарномедицински свидетелства за придвижване и отразяването им в Интегрираната информационна система на БАБХ – ВетИС.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички