Помощ за туроператори, кандидатстват от днес

Парите са по втората фаза на чартърната програма

Помощ за туроператори, кандидатстват от днес | StandartNews.com

В 10 часа днес стартира приемът на заявления за кандидатстване по втората фаза на чартърната програма.  Мярката представлява безвъзмездна финансова помощ за осигуряване на оперативен капитал за туроператорите, които осъществяват организирани туристически пътувания с въздушен транспорт до  България. Финансирането ще  обхваща полетите, извършени в периода от 01.01.2021 г. до 31.05.2021 г. Това съобщиха от туристическото ведомство. 

Допустими кандидати за помощта по фаза II са туроператори, които са предоставяли туристически пакети на своите клиенти, включващи услугите на въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни и редовни полети с капацитет не по-малко от 100 места до България.

Припомняме, че допустимите по мярката кандидати могат да получат средства в размер на 35  евро за всяка седалка от максималния пътнически капацитетна самолета за  всеки полет. Помощта се отпуска за всяка седалка, заета от лице, използващо туристическа услуга в страната ни, само за полети с капацитет от не по-малко от 100 места.

Максималният размер по настоящата схема не може да надхвърля 800 000 EUR на предприятиепод  формата на преки безвъзмездни средства.

Подаването на заявленията за държавна помощ се извършва по електронен път чрез попълване на заявление за кандидатстване. То и придружаващите го документи трябва да бъдат подадени чрез Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай