Подгониха строеж в Свети Влас

Той е в обхвата на зона "Емине-Иракли".

Подгониха строеж в Свети Влас | StandartNews.com

Върховна административна прокуратура сезира министъра на околната среда и водите и началника на Дирекцията за национален строителен контрол да извършат незабавна проверка на строеж в Свети Влас в обхвата на зона "Емине-Иракли".

Става въпрос за строеж на придобит имот като гора чрез замяна, която впоследствие е призната за несъвместима държавна помощ.

Проверката трябва да установи извършени ли са строителни дейности в съответните поземлени имоти, както и съответстват ли те на издадените строителни книжа. Попада ли поземленият имот в обхвата на зона "Емине - Иракли" с код BG0001004, включен в Списъка към решения на Министерскя съвет.

ВАП възлага на компетентните органи да се изяснят и всички останали условия за законност на строителството - собственост и статут на земята, наличие на необходимите предварителни договори, уреждане на взаимоотношенията между участниците в строителството, влезли в сила устройствените планове и т. н.

От главния архитект на Несебър се изисква да изпрати административните преписки по издаване на разрешения за строежа.

Резултатите от проверката трябва да се представят на ВАП максимално бързо, с обобщен доклад, в който да бъдат отразени направените констатации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай