Петък,

Подгониха строеж в Свети Влас

От: Редактор,сн.БГНЕС -
A
A
A

Върховна административна прокуратура сезира министъра на околната среда и водите и началника на Дирекцията за национален строителен контрол да извършат незабавна проверка на строеж в Свети Влас в обхвата на зона "Емине-Иракли".

Става въпрос за строеж на придобит имот като гора чрез замяна, която впоследствие е призната за несъвместима държавна помощ.

Проверката трябва да установи извършени ли са строителни дейности в съответните поземлени имоти, както и съответстват ли те на издадените строителни книжа. Попада ли поземленият имот в обхвата на зона "Емине - Иракли" с код BG0001004, включен в Списъка към решения на Министерскя съвет.

ВАП възлага на компетентните органи да се изяснят и всички останали условия за законност на строителството - собственост и статут на земята, наличие на необходимите предварителни договори, уреждане на взаимоотношенията между участниците в строителството, влезли в сила устройствените планове и т. н.

От главния архитект на Несебър се изисква да изпрати административните преписки по издаване на разрешения за строежа.

Резултатите от проверката трябва да се представят на ВАП максимално бързо, с обобщен доклад, в който да бъдат отразени направените констатации.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички