Подават документи за субсидии за плодове и зеленчуци

От днес до 31 януари земеделските производители, кандидатствали за Кампания-2018 по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и за зеленчуци - оранжерийно производство, трябва да подадат декларация по образец и да предоставят документи...

Подават документи за субсидии за плодове и зеленчуци | StandartNews.com

От днес до 31 януари земеделските производители, кандидатствали за Кампания-2018 по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и за зеленчуци - оранжерийно производство, трябва да подадат декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция. Това напомня Държавният фонд "Земеделие" (ДФЗ).

Утвърденият образец на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция, е достъпен за изтегляне и попълване на сайта на фонда. Там е публикувана и инструкцията за попълване. Файлът съдържа възможност за създаване на опис до 100 реда. При необходимост земеделските стопани могат да поискат по-голям файл от областните структури на фонда, защото при попълването не може да се се променя форматът на таблицата.

Попълненият опис по образец се подава до 31 януари 2019 г. на електронен и на хартиен носител, придружен от копия на описаните документи. Те се депозират в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата - физическо лице, и адрес на управление на кандидата - юридическо лице или едноличен търговец.

Нямат право на подпомагане кандидатите, които не са предоставили декларация и опис по образец, утвърден от изпълнителния директор на ДФЗ за произведената продукция през годината на кандидатстване, както и документи, които доказват нейната реализация в периода по чл. 32 на Наредба 3 от 17 февруари 2015 г., се посочва в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай