Платинен олигарх стана най-богатия руснак

Потанин изпревари куп олигарси

Платинен олигарх стана най-богатия руснак | StandartNews.com

Пандемията вече смени караула при най-богатите руснаци, като сложи финансовата корона на Владимир Потанин, собственикът на най-големия производител на никел, паладий и платина „Норникел“. Той продължава силната си серия, след като миналата година направи най-големи печалби сред олигарсите. Въпреки това обаче сега той няма голяма причина за радост, защото е загубил само за три месеца 4 милиарда долара и богатството му се оценява на 19,7 милиарда долара.

Неговите загуби обаче изглеждат незначителни през погледа на досегашния първи по богатство в Русия – собственикът на газовата комлпания „Новатек“. Леонид Михелсон се разделя както с първото място и слиза едва на трето място в класацията, така и с 10 милиарда долара. Сегашното му състояние се оценява на 17,1 милиарда долара.

Второто място изненадващо зае шефът на Ново Лицепския металургичен комбинат Владимир Лисин, който допреди няколко месеца държеше едва 9-то място , но с 20 милиарда лева. Сега, се е раздели с 2 милиарда, но е задминал по богатство олигарси като Алекперов, Мордашов и Мелниченко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай