Петкова: С бюджета за МЕ можем да изпълним основни дейности

Петкова: С бюджета за МЕ можем да изпълним основни дейности  | StandartNews.com

 Заложените в проектозакона на Бюджет 2016 г. приходи на МЕ са със 122 239 000 лв. повече от тези за 2015 г. Това дава добра възможност за изпълнение на основните му дейности и функции. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на съвместно заседание на Комисията по енергетика и Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Като първа точка от дневния ред на редовното заседание на двете комисии бе разгледан и обсъден законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2016г. Министър Петкова запозна накратко комисиите с основните параметри, заложени в бюджета за следващата година за енергийното министерство. „Заложените в проектозакона на държавния бюджет на Република България за 2016 година приходи на Министерство на енергетиката възлизат на 244 263 000 лева или със 122 239 000 повече в сравнение с тези за 2015 година", заяви тя, като уточни, че увеличението се дължи на предвидените в проекта на бюджета средства за 2016 година за изпълнение на националния план за инвестиции.

„Искам да ви уверя, че министерството на енергетиката ще работи за изпълнението на заложените параметри за постигане на целите в енергетика в дългосрочен план. С този бюджет министерство на енергетиката ще съумее да изпълни основните цели и приоритети на правителството в този сектор по отношение на политиката, която провеждаме в енергетиката ", заяви министър Петкова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай