Парното в Бургас с безопасни условия на труд

В „Топлофикация Бургас“ се следи стриктно за спазването на изискванията за опазване на околната среда

Парното в Бургас с безопасни условия на труд | StandartNews.com

„Нашата основна цел е изграждане на стабилно доверие между потребителите и предприятието. Изборът на централно топлоснабдяване си остава  икономически най-изгодният и ефективен начин пред другите алтернативи“, каза инж. Христин Илиев, изпълнителният директор на „Топлофикация - Бургас“.

 От  Дружеството обясниха, че работят по осъвременяване на портфолиото от предлаганите услуги, като крайната цел е пълната им дигитализация. Една от първите стъпки е въвеждането на електронната фактура. Друга стъпка е и възможността за самоотчет, което пести много време на клиентите.

„По време на извънредното положение, вследствие на Ковид кризата, както и към настоящия момент продължаваме да работим, за да осигурим на нашите потребители отопление през зимния сезон и битово-горещо водоснабдяване. Несъмнено кризата оказва влияние, както върху нашите клиенти, така и  върху служителите  ни. Радвам се, че успяхме да опазим здравето на хората от нашия колектив, който се състои експерти с много знания и технически умения и е необходим, за да да предоставяме нашите услуги. Спазваме всички противоепидемични мерки, за да пазим здравето и на абонатите ни.“, каза още инж. Илиев.

През изминалите години в Дружеството са въвели редица мерки за опазване на околната среда и чистия въздух в града. По думите на изпълнителния директор ключовите приоритети за топлофикацията са екологичният подход и непрекъснатото подобряване на производствената дейност. „Това означава ефективното използване на енергията, проактивен подход към справяне с предизвикателствата, породени от климатичните промени.“, обясни инж. Илиев. Той сподели, че непрекъснато се извършват подобрения на техническите съоръжения, за да се сведат до минимум авариите по топлопреносната мрежа.

„През летните месеци предстоят планови ремонти и профилактика на топлопреносната мрежа и абонатните станции. Ще се осъществи обстоен оглед и където се налага, ще се направят частични или цялостни ремонти.", напомниха от ръководството на „Топлофикация Бургас“. В резултат на всички действия от страна на служителите и ръководството, дружеството  работи в съответствие  с изискванията на българското и европейското законодателство, норми и правила за опазване на  околна среда, като се гарантират здравословни и безопасни условия на труд на служителите – сподели инж.Илиев. В контекста на Европейския Зелен пакт, стремейки се, да спазваме екологичното законодателство, предизвикателствата пред дружеството са много. Изпълняването на задачите на Зеления пакт на ЕС трябва да е добре балансирано – между екологичните цели и защитата на българските национални интереси, преходът трябва  да е справедлив. Резките и крайни решения ще окажат негативен ефект върху социално-икономическото развитие на страната, националната и регионална конкурентоспособност, както и на енергийната сигурност“, – допълни още той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай