Папазов: Подобряват се резултатите на БДЖ

Папазов: Подобряват се резултатите на БДЖ | StandartNews.com

София. Има сериозно подобрение в резултатите на БДЖ, тъй като в края на месец май загубата е била повече от 20 млн. лв, а в края на миналата седмица тя е била по-малко от 16 млн.лв. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов на заседание на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.

В сряда очаквам отговора на забележките, които са направени в първоначалния одитен доклад при проверката в НК „Железопътна инфраструктура". След това докладът ще Ви бъде представен. Има констатирани нарушения в някои обществени поръчки с направление т.нар. аварийни ситуации и други. При Български държавни железници нарушенията са главно при продажбата на скрап. Имам съмнение за ценообразуването, дали са постигнати най-добрите цени. Предприели сме необходимите мерки, които влизат в изпълняващата се вече оздравителна стратегия, каза още Данаил Папазов.
По отношение на електронното правителство, това е един много тежък въпрос. Не знам дали сме в правилната посока, защото в момента завършваме стратегията за електронното правителство, каза Папазов.

„Разработваме екшън план, за да може електронното управление да действа. Раздадени са 4000 от т.нар. идентификационни карти – на лекари, студенти, администрации, учени от БАН и други институти, които да тестват картите. Проблемите по тестването са доста. Прави се анализ на всички слабости. До края на този месец ще имаме по-точна картина на действията, които предстоят оттук нататък", обясни министър Папазов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай