Отлична новина за скиори и заведения. Предложението

На открито и по ски пистите да няма сертификати

Отлична новина за скиори и заведения. Предложението | StandartNews.com

Отпадане на зелените сертификати за откритите части на заведенията в зимните курорти ще поиска туристическият министър Христо Проданов от колегата си здравен министър  проф. Асена Сербезова.  Предложението е направено от туристическия бранш в ски дестинациите у нас. 

По думите на ресорния министър зеленият сертификат трябва да остане в сила само за закритите части, тъй като на открито - на лифта, пистата или масата в заведението е изключително безопасно, пише travelnews.bg.

Министърът на туризма подчерта още, че ниското ниво на ваксинация е лоша визитка за България. Живеещите в Западна Европа взимат това предвид, правейки плановете си за пътуване.

„Максимално трябва да се мобилизираме и повече да се ваксинираме, не толкова за имиджа на България, колкото за собственото ни здраве и за възможността да започнем да се връщаме към стария си начин на живот“, коментира Проданов, според който затварянето и ограниченията са убийствени както за икономиката, така и за социалните контакти на хората.

Големите туроператори от Германия и Великобритания също прогнозират лош имидж на България и отлив на туристи заради ниската ваксинация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай