Острова вдига бариерата за българите?

Това очаква министър Николова

Острова вдига бариерата за българите? | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди отпадането на ограниченията за пътуващите от България към Обединеното кралство с Н.Пр. Роб Диксън, посланик на Великобритания и Северна Ирландия у нас.

В духа на партньорството и реципрочността се надяваме британските власти да премахнат ограниченията за българските и чуждите граждани при влизане на територията на Обединеното кралство от нашата страна, заяви вицепремиерът.

Вицепремиерът каза пред посланика, че България отдава голямо значение на добрите отношения с Великобритания в областта на туризма. Обединеното кралство е приоритетен туристически пазар и партньор на България. През 2019 г. над 470 000 туристи от Великобритания са посетили страната ни, което е увеличение с над 20,7% спрямо 2018 г., уточни тя.

Тя увери британския посланик, че всички хотели, ресторанти и други обекти в страната стриктно спазват всички противоепидемични мерки, така че да гарантират както безпроблемното протичане на предстоящия зимен сезон, така и сигурността и здравето на всички гости. И добави, че България остава сред държавите с най-малко заразени на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация.

От своя страна Н.Пр. Роб Диксън поясни, че това е първата му среща с български министър след заемането му на поста.

Ние също бихме искали мерките за карантина да отпаднат, като се надявам това да се случи скоро и да се възобнови туристическият поток между двете държави, обяви той. И приветства мерките на българското правителство срещу коронавируса.

По думите му България е предпочитана зимна дестинация за британските граждани, но е важно да се запази здравето на хората предвид настъпващата втора вълна от COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай