Оптимизират „Товарни превози” и „Пътнически превози” в БДЖ

Изпълнителният директор обясни, че ще се наложат съкращения в дружествата и Холдинга.

Оптимизират „Товарни превози” и „Пътнически превози” в БДЖ  | StandartNews.com

София. Налага се оптимизиране на дейността на двете дружества - „БДЖ Пътнически превози" и „БДЖ Товарни превози". Това каза изпълнителният директор на Холдинг БДЖ Чавдар Трендафилов пред „Фокус". По думите му отделните звена и подразделения на БДЖ не функционират добре до момента. Трендафилов коментира, че връзката между тях е от голямо значение, „а нарушаването на тези взаимоотношения много затормозява цялостната дейност".

Изпълнителният директор обясни, че ще се наложат съкращения и премествания както на персонал, така и на някои дейности и длъжности в дружествата и Холдинга.

Холдинг БДЖ, БДЖ „Пътнически превози" и БДЖ „Товарни превози" имат своите дългове, коментира Трендафилов. „При всички случаи, ще се работи по план, който да гарантира възможността на дружеството да съществува, да върши дейността си и да погасява дълговете, включително чрез разсрочване на тези дългове, чрез намаляване на лихви по тях, договаряне на срокове с падежи, погасителни планове, решенията са от този род", допълни още Трендафилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай