Огромни инвестиции в два завода. Шумен и Плевен ликуват

Откриват 300 работни места

Огромни инвестиции в два завода. Шумен и Плевен ликуват | StandartNews.com

С приоритетни инвестиционни проекти на „Алкомет“ АД и „Глас Контрибюшън“ ЕАД с общ размер на инвестициите за близо 250 млн. лв. в заводите в Плевен и Шумен ще бъдат открити над 300 нови работни места. Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи сертификатите за инвестиции по Закона за насърчаване на инвестициите, съобщиха от МИР.

Сертификатът на компанията за алуминиеви валцови и пресови продукти „Алкомет“ АД в Шумен се издава за проекта „Разширяване на продуктовия микс чрез инсталиране на линия за непрекъснато леене, линии за производство на профили, универсален фолиев стан”.

Сертификатът на „Глас Контрибюшън“ се издава по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за проекта „Модернизация на производствения процес на стъкларски завод Рубин” в Плевен.

Размерът на инвестицията на компанията е 110 млн. лв. и ще бъдат открити 150 нови работни места. Дружеството планира да изгради нова 300-тонна пещ, внедряване на последно поколение оборудване SORG за ограничаване до минимум вредните СО2 емисии. Инвестицията включва придобиване на иновативно, енергийно ефективно и високо производствено оборудване и изграждане на закрити и открити складови площи.

„Инвестиционният проект предвижда модернизиране на завода за стъкло и опаковки. Основният му фокус е върху разработването и внедряването на иновативни продукти, процеси и бизнес модели, насочени към повишаване на ресурсната ефективност на предприятието. Насърчаваме инвестиции именно в нови технологии, които допринасят производствата да са екологично отговорни”, заяви още Милена Стойчева.

„С осъществяването на проекта компанията ще подобри качеството на продуктите и ще оптимизира производствените разходи и разхода на енергия, което ще повиши значително ресурсната му ефективност“, коментираха инвеститорите.

Заводът „Рубин“, който е сред най-големите работодатели в района, инвecтиpa и в paзвитиe нa бъдeщи ĸaдpи cъc cъздaвaнeто нa aĸaдeмия зa oбyчeниe ĸъм пpeдпpиятиeтo. То е с нaд 50-гoдишeн oпит в пpoизвoдcтвoтo нa cтъкларски изделия. „Иновациите и най-модерните технологични решения на практика присъстват на всеки етап от производството ни и ще продължаваме да залагаме на тях“, отбелязаха от дружеството.

На връчването на сертификатите присъстваха още директорът на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова, директорът на дирекция „Насърчителни мерки и проекти“ в МИР Елена Пищовколева и експерти от министерството.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Стефан
преди 1 месец

Таа писачка на статията е тъпа шунда.В Шумен никой не ликува шундоооо,защото в Алкомет работят само резенки!!!!!Мама ти гнусна,да пукнеш дано продажнице и гарги да ликуват на гроба ти.

Откажи
Железния
преди 1 месец

Това ченге Фикрет Индже получи завода с фалшива оферта . Тези които не разбират от това производство ръкопляскат -продажбите български ченгета.

Откажи