OББ Vertical Run се завръща, за да предизвика най-добрите атлети на вертикално бягане в ОББ Милениум център

1012 стъпала и 190 м денивелация за най-кратко време ще трябва да преодолеят желаещите да грабнат титлата

OББ Vertical Run се завръща, за да предизвика най-добрите атлети на вертикално бягане в ОББ Милениум център | StandartNews.com
  • 1012 стъпала и 190 м денивелация за най-кратко време ще трябва да преодолеят желаещите да грабнат титлата

Спортното събитие OББ Vertical Run се превръща в традиция, като за трети път събира атлети и непрофесионалисти за вертикално бягане в ОББ Милениум център. Сградата с височина 105 метра отново ще предизвика претендентите със своите 24 етажа нагоре и надолу, 1012 стъпала и 190 метра денивелация. Централата на КВС Груп в България ще отвори вратите си за спортните ентусиасти на 6-и април, четвъртък, от 17:00 ч.

Бегачите ще бъдат разпределени в общо 3 категории според техното професионално ниво или принадлежност към екипа на KBC Груп. “Team Blue“ e ексклузивната категория за служители на дружествата от KBC Груп в България (ОББ, KBC Банк, ДЗИ, ОББ Интерлийз, ОББ Асет мениджмънт, KBC Асет мениджмънт, ОББ Застрахователен брокер, ОББ Факторинг, KBC Клон България). Тя ще бъде организирана в две направления – индивидуално класиране и изяло новата щафета от четирима души, която цели да събере екипи от двете банки в Групата, чието правно обединение предстои. Категорията “Open“ е запазена за непрофесионални атлети. “Pro“ е категория за професионални атлети с покана от организаторите. За призьорите във всяка отделна група са предвидени парични награди или отборно преживяване, а завършилите в челната десетка ще получат предметни награди.

Желаещите да се включат в спортното приключение OББ Vertical Run могат да го направят, като се регистрират на: https://drace.bg/ubbverticalrun или в ОББ Милениум център от 3-ти до 5-ти април от 14:00 до 20:00 ч. (при наличие на места). За участниците няма ограничения, свързани с възраст или опит.

Състезанието се наложи с любопитните си рекорди през годините. През 2018 г. гледахме великолепното представяне на най-младата и най-възрастната участнички – 9-годишната Еланда Джоунс и 68-годишната ѝ баба Бойка Арсова. Същата година с ентусиазма си ни впечатли Александър Кръстев, който премина трасето с 9-месечния си син Преслав. През 2019 г. беше поставен рекорд за най-бързо преминаване по стълбището на сградата нагоре и надолу за едва 4 минути. Постижението е на един от най-добрите български бегачи през последните години – Стоян Владков.

OББ Vertical Run е част от дългосрочната политика на KBC Груп за опазване на околната среда, намаляване на негативните въздействия върху климата и насърчаване на здравословен начин на живот. Надпреварата се организира с цел да бъдат мотивирани повече хора да използват алтернативни начини на придвижване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай