ОББ с нова дигитална услуга: Завеждане на застрахователни претенции в ОББ Мобайл

Клиентите, използващи мобилното приложение на банката, вече могат да подават застрахователните си претенции към ДЗИ директно през него

ОББ с нова дигитална услуга: Завеждане на застрахователни претенции в ОББ Мобайл | StandartNews.com

Клиентите, използващи мобилното приложение на банката, вече могат да подават застрахователните си претенции към ДЗИ директно през него

 

Като доказателство за добавената стойност на уникалния банково-застрахователен модел на дружествата от KBC Group ОББ пусна на пазара нова услуга в мобилното си банкиране. Възможността за подаване на претенции през ОББ Мобайл е развита за едни от най-често използваните застрахователни продукти на ДЗИ: Каско+, Имуществена застраховка и застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите.

Функционалността се достъпва през меню „Застрахователни претенции", където клиентът може да заявява щети и да следи статуса им. Процесът включва по-бързо разглеждане на претенциите, без посещение в офис на ДЗИ и възможност за проверка на статуса на щетата.

В ОББ Мобайл клиентите могат и изцяло дигитално да сключват застраховки към ДЗИ, като Гражданска отговорност на автомобилистите, застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ и Имуществена застраховка.  При кандидатстване за нов потребителски кредит пък могат да заявят застраховка „Живот“ към него.

С това новостите в последната актуализация на мобилното банкиране не се изчерпват. В новата версия на ОББ Мобайл потребителите вече могат да извадят справка като документ за IBAN номер на сметка и да я представят на контрагент, застраховател, работодател или който се нуждае от такава. Важно е да се уточни, че това е услуга в помощ и за улеснение на клиентите, но не представлява официално банково удостоверение.

Също така, с тази версия на ОББ Мобайл е оптимизирано времето за вход в приложението, което вече се случва още по-бързо.

„Банково-застрахователният ни модел е нещо, което ни отличава на пазара. Развиваме нашата дигитализация с човешко лице, като всичките ни усилия са насочени към това клиентите ни да са в центъра на нашите иновации и разработки и да печелим тяхното доверие. Доверието за нас е ключова дума. Стремим се постоянно да надграждаме услугите и продуктите, които им предлагаме, за да им пестим време и средства. Това се вижда и в последните функционалности в мобилното банкиране, където вече предлагаме и възможността, не само да вземеш застрахователния продукт, но и при възникнала нужда да заявяваш претенция по него. Това е израз на изключителната синергия в работата на банката и застрахователя в портфолиото на групата“, коментира Татяна Иванова, изпълнителен директор „Дигитализация, данни и операции“ на ОББ и иновационен лидер на KBC Груп в България.

Версията 5.3 на ОББ Мобайл е налична в Google Play, App Store & HUAWEI App Gallery, а дигиталният онбординг за нови клиенти е лесен, бърз и само в няколко стъпки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай