ОББ Асет Мениджмънт се сля с KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия

Няма промени за инвеститорите в резултат от правното сливане

ОББ Асет Мениджмънт се сля с KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия | StandartNews.com
  • Няма промени за инвеститорите в резултат от правното сливане

KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия и ОББ Асет Мениджмънт, и двете част от белгийската финансова група КВС, обявиха, че се сливат. В България компанията ще бъде представлявана от регистрирания тук клон, опериращ под наименованието „ОББ Асет Мениджмънт”.

Правното сливане е следващата стъпка към консолидирането на бизнеса на белгийската група KBC в България. След като през 2020 г. KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия стана едноличен собственик на капитала на ОББ Асет Мениджмънт АД, интеграцията цели да постигне подобряване на качеството и ефективността чрез по-нататъшното разширяване обхвата на дейностите по управление на активи в България.

В резултат от правното сливане няма да има промени, засягащи инвеститорите. Компанията ще продължи да предлага същите продукти и да управлява същите фондове, като същевременно подобрява тяхната ефективност и позициониране. Ценното предложение за инвеститорите се състои от смесени фондове, такива включващи множество активи и специализирани местни фондове, ExpertEase фондовете на КВС, които се вписват в зоната на комфорт на клиентите и фондове, чиито дялове комбинират инвестиционен и застрахователен компонент (SIVEK Global funds). Компанията ще продължи да работи през мрежата за дистрибуция на Обединена българска банка.

„Ние в KBC Асет Мениджмънт, в качеството си на пазарен лидер винаги се стремим да предлагаме на нашите инвеститори изключително ниво на обслужване и решения. Правното вливане на ОББ Асет Мениджмънт в KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия, ще ни позволи да увеличим още повече добавената стойност, която предлагаме на инвеститорите си чрез нашия международен експертен опит, както и да укрепим лидерската си позиция в България.“, каза Йохан Лема, Главен изпълнителен директор на КВС Асет Мениджмънт Груп.  

Всякаква актуална информация, относима към инвеститорите, ще бъде също така публикувана на корпоративния уебсайт в специален раздел, създаден за тази цел, а служителите от Контактния център на ОББ са готови да отговорят на всякакви запитвания на телефон 0700 117 17.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай