Нова мода при имотите. Ето какво търсят баровците

Цената се вдига с тази екстра

Нова мода при имотите. Ето какво търсят баровците | StandartNews.com

Нова мода има сред любителите на луксозни имоти у нас – задължително да върви с изба. Подземното помещение надува с 20 000 лв. цената на жилището, пише „Телеграф“.

Тази тенденция идва основно от Пловдив и Асеновград, коментираха брокери. Избата не е просто обикновена стая под апартамента, а място, подходящо за съхранение на вино и храна. Разликата с обикновените мазета в панелките е по-голямата площ и функционалност на избата, изтъкнаха още агенти.

Определено наличието на изба към имота го оскъпява точно както и паркомястото. Разликата е, че в повечето случаи мястото за колата се плаща отделно, а подземното помещение е вътре в общата цена на имота.

Оферти

Сред топофертите е апартамент в Асеновград за 91 000 евро от 82 квадрата. Има четири отделни стаи - хол, дневна с кухня, коридор, две спални, две тераси, баня и тоалетна. Към него има изба и паркинг, където свободно може да оставите автомобила си.

За сравнение, 100 квадрата тристаен в Пловдив може да се купи за 80 000 евро. Въпреки че е по-голям и се намира в Пловдив, цената му е по-ниска, защото няма допълнителни екстри като изба.

Тристайните апартаменти с избено помещение вървят над 120 000 евро в Пловдив. Сред предложенията е жилище в новопостроена кооперация за 124 000 евро с две спални, всекидневна с кухненски бокс, две бани, тераси, антре и подземно помещение.

Объркване

Имаме запитвания от клиенти, които купуват ново жилище и искат да си ползват мазето към него, разказаха юристи.

Впоследствие се оказва, че техните съседи, които живеят отпреди това в блока, ползват тяхното мазе, а това, което им се полага, стои празно. Причината е, че едното се намира на уж по-удобно място от другото, допълниха юристите.

Според тях всеки апартамент разполага с мазе и неговата големина е съобразно големината на апартамента.

Няма как на практика 3-стаен апартамент да притежава малко мазе и обратното - 1-стаен да е с голямо. При това положение следва да достигнете до архитектурния проект на блока, за да разберете кое мазе върви с апартамента ви, коментираха експерти.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай