Нова магистрала през България. Голям пробив

3000 работници и стотици превозни средства работят 24 часа в денонощието

Нова магистрала през България. Голям пробив | StandartNews.com

Нова магистрала ще мине през България. Румъния ударно строи път от украинската граница до пристанището Констанца, заобикаляйки Полша, Унгария и Словакия.

Изграждането на трасето се извършва в авариен режим: около 3000 работници и стотици превозни средства работят 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Освен това Румъния, България и Гърция работят по проект за свързване на Черно море със Средиземно море, предаде БЛИЦ.

Магистралата Констанца - Александруполис, пресичаща България, трябва да бъде готова до пет години. В бъдеще тя може да се използва и за подобряване на комуникацията между военните бази на САЩ на Балканите.

Ако инициативата бъде разширена до украинската граница, магистралата ще може да осигури излаз на селскостопански продукти от Украйна към румънските и гръцките пристанища.

Румънските власти заявиха, че износът на украински стоки през тяхната страна вече се е увеличил с 50%, докато поляците по този начин рискуват да загубят статута си на най-голямата транзитна точка на Украйна.

Въпреки че сега не е трудно да се заеме мястото на поляците, казано направо: всички основни контролно-пропускателни пунктове с Полша остават блокирани, работи само Медика-Шегини, който е с малък капацитет.

Друг е въпросът, че по този начин румънците ще могат не само да участват в доставките на украинско зърно и други продукти, но и да получават и прехвърлят оръжия от партньорите от НАТО. И тук важно място ще заеме пристанището в Александруполис, чието разположение може да елиминира проблемните места в логистиката на изток.

Пристанището е дълбоководно, а освен това може да се разтоварва директно на железопътни линии, минаващи през България и Румъния, както и на север до Полша. Освен това изградената около него инфраструктура позволява да се избегнат допълнителни проблеми при прехвърлянето на сили на север до границите на Украйна и Молдова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
11 Коментара
Vess
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
Краси
преди 3 месеца

Не, а и не ме интересува!

Откажи
Американо
преди 3 месеца

Фашистката техника трябва да се прекарва из пътища!!!Все пак ставаме стената между САЩ И РУСИЯ НАЙ-ЛОШИЯ СЦЕНАРИЙ,КОЙТО МОЖЕШЕ ДА ПОДПИШЕ ОНИЯ СМЕШНИК ТАГАРЕНКО УКРАИНСКАТА КУРВА!!!

Откажи
Фен
преди 3 месеца

Мисля,че е ЧУДЕСНО.ПРИВЕТСТВАМ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА МАГИСТРАЛАТА!!!А НЕ ХАРЕСВАЩИТЕ,НЕМЕДЛЕННО НА ФРОНТЕ!!!ДА ПОДКРЕПЯТтоварищь путю.

Откажи
Иван.
преди 3 месеца

Ти от Украйна ли пишеш ??

Откажи
Марш!
преди 3 месеца

Не ни трябват украински боклуци!

Откажи
БоБо
преди 3 месеца

Руски пък хич

Откажи
Бате Иво
преди 3 месеца

Че след пет години така наречената държава Украйна ще съществува ли

Откажи
Иван
преди 3 месеца

Не преставам да се удивлявам на неграмотноста и невежеството на определени журналисти от определени медии!Погледнете що за тъпотия са написали ...Румъния ударно строи път от украинската граница до пристанището Констанца, заобикаляйки Полша, Унгария и Словакия.Няма да коментирам ,а само ще ви кажа господа неможачи ...Погледнете колко километра обща граница имат Румъния и Украйна.Ще ви задам и въпрос ...Как би им се получило да заобиколят Полша ,Унгария и Словакия ???Ии защо???Така гледайки картата можете ли да дадете смислен отговор?

Откажи
Брачеда
преди 3 месеца

За тези строеж се писа и преди месец, че е в разгара си . Темата е стоки на Украйна да се транспортирват до Гърция и от там по море към Португалия, Холандия и Испания.Само да имаше редактор който да има време и да чете какво сътворяват бедните журналисти.

Откажи
Кур-ортиста
преди 3 месеца

Американска магистрала , на българска територия за натовските войски !

Откажи