Нов терминал ще посреща 5-6 млн. пътници годишно

Нов терминал ще посреща 5-6 млн. пътници годишно | StandartNews.com

София. Подновяваме ВИП-а на аерогарата в София през 2013 г., казва Веселин Пейков, изпълнителен директор на Летище София в интервю за economymagazine.bg.

Следващата година ще дадем приоритет на бизнес салоните "Плиска" и "Преслав" на Терминал 2  и на този на ВИП-Б, който се намира на Терминал 1, казва той.

За да се повиши комфортът на обслужване на ВИП-пътниците, в бизнес плана на "Летище София"за 2013 г. ще бъде включен цялостен ремонт на ВИП-Б, който обхваща ремонт на зали, тоалетни, на барчето. Ще бъдат подменени мебелите, интериорът, телевизорите и другата обслужваща техника.

"През тази година Летище София обнови почти целия си технологичен парк за наземно обслужване на пътници и багажи. Тази година бяха обявени голям брой обществени и частни поръчки за доставка на техника. Нашият оператор държи 50% от пазара на наземните услуги и работи в условия на сериозна  конкуренция с още двама чуждестранни наземни оператори", казва шефът на летището.

Летище София е като жив организъм и ние искаме то да се развива непрекъснато,  да може да поема повече самолети и да обслужва повече пътници, твърди Пейков.

Цялото интервю четете на http://www.economymagazine.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай