Вторник,

Нов хит на морето! Бум на търсенето на имоти

От: Редактор -
5465
Нов хит на морето! Бум на търсенето на имоти
A
A
A

Според статистиката за последните 3 месеца търсенето в района на Варна се е увеличило между 20 и 30%. По думите на хората от този бранш делът на имотите, купени с ипотечен кредит, все още остава висок. Това е заради добрите условия по лихвите.

Калоян Витанов от месеци търси своя ваканционен имот. „Увеличеното търсене на такъв тип имоти от туристи в района, наистина ме накара сериозно да се замисля и да проуча пазара”, каза той в ефира на Нова телевизия.

Идеята му е да купи жилище с инвестиционна цел. В зависимост от големината и разпределението на помещенията, апартаментът може да се отдава дългосрочно, или само за летните месеци.„Инвестицията може да бъде възвърната сравнително лесно, сравнително бързо, а и е подходящ за живеене. Ако в един момент, нали, си променя мнението”, каза Витанов. Той отчита плюсовете в бъдещата сделка - добрата инфраструктура в района, наличието на паркоместа и поддръжката в затворения комплекс.

„И вярвам, че Северното Черноморие би трябвало да е във възход следващите няколко години и да приемаме все повече туристи”, обясни Витанов.Цените варират от 1000 до 1700 евро на квадратен метър, казват брокерите, в зависимост колко луксозна е сградата.

Според брокера Георги Радев хората масово търсят убежище за своите пари, като добра инвестиция като отдаването на нощувки, или дългосрочни наеми. „Тъй като доходността, която се получава, е доста добра спрямо пазарните цени, които са обявени тук”, каза брокерът.

За инвестиция се търсят най-много двустайни жилища, тъй като годишната им доходност е най-добра. Студия и едностайни апартаменти също са с най-много огледи и сделки. По-големите апартаменти, които съответно са с по-висока цена, основно се купуват за лични нужди.

„Намираме се в един доста луд пазар, бих го нарекъл така. Реално, търсят добри сделки хора - инвеститори, които искат дали за тях, дали с цел да увеличават своите доходи”, каза брокерът.

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com