НКЖИ започна подготовка за работа през зимния период

НКЖИ започна подготовка за работа през зимния период | StandartNews.com

София. НКЖИ започна подготовка за осигуряване на нормална експлоатационна работа на своите съоръжения за предстоящата зима, на база дългогодишния си опит, нормативно определените й задължения и поуките, от миналогодишната тежка обстановка.

Експлоатационният персонал направи подробен оглед на цялата железопътна мрежа, вследствие на което описа всички места, с възможност да бъде нарушен габарита и възпрепятствано движението на влаковете, при сняг и вятър.
Екипите на НКЖИ започнаха и почистването на дървета и храсти в сервитута на жп инфраструктурата, предприет е и преглед на помещенията в гарите и чакалните за пътници.

Дейностите по подготовката за зимата включват още осигуряването на гориво и персонал по график (през снежните дни) за гарантиране на работата на роторния снегорин, базиран в най-тежкият район – Северозападна България, а така също и подготовка на снегорините тип „Таран” за готовност и придвижване в местата със снегонавявания.

Работата на екипите се състои и в констатиране и отстраняване на неизправности по отоплителните елементи на стрелките на гарите. Служителите оглеждат и при необходимост ремонтират енергитичните съоръжения, осигуряващи захранване на елементите за движение на влаковете и осъществяване на маневрената дейност, както и съоръженията на осигурителната техника. 

Подготовката на компанията за защита на работниците, при неблагоприятни климатични въздействия, се определя чрез технически характеристики за оценката на риска и доставени за ползване видовете лични предпазни средства, като специално работно облекло; студозащитни шапки;  ръкавици; термични обувки, боти и ботуши; студо и водозащитни грейки и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай