Не е за вярване. Цените на имотите удариха 5000 евро квадрата

Ето къде най-евтино можете да си купите жилище

Не е за вярване. Цените на имотите удариха 5000 евро квадрата | StandartNews.com

Не е за вярване. Ножицата в цените на жилищата в София така се разтвори, че квадратът в идеалния център на столицата удари 5 000 евро. Става въпрос за имоти, които рядко излизат на пазара, обикновено се намират на много специфични места в центъра на София, възможно е да имат и историческа стойност. Иначе средната стойност на квадратния метър в идеалния център е 3000 евро.

Но има квартали, в които човек може да купи имот за 1100-1200 евро на квадратен метър. Средната цена за имот в София е между 1600 евро и 1800 евро на кв. метър, сочат данните на брокерите.

По-бюджетните квартали са в западната част на София - “Люлин”, “Обеля”, донякъде и “Надежда”. Кварталите “Сухата река” и “Хаджи Димитър” вече са с по-високи цени на жилищата, но въпреки това остават достъпни. По-скъпите райони са традиционно южните и центърът на София.

Във високия ценови клас влизат районите Център, “Изток”, “Лозенец”, “Манастирски ливади - Запад”, “Бояна”, “Драгалевци”, донякъде “Младост”, които стават все по-предпочитани в последните години. В квартали като “Овча купел” и “Дружба” цените на жилищата са близки до средните за София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай