НАП търси купувач за тузарски хотел в Елена

НАП търси купувач за тузарски хотел в Елена | StandartNews.com

Велико Търново. Атрактивен хотел с външен басейн в град Елена продава на търг ТД на НАП-Велико Търново. Сградата e в центъра на възрожденския град и включва лятна градина и басейн. Цялото място от 315кв.м., съставляващо УПИ ХV-394 в квартал 64, в град Елена, се намира на ул. "Стоян Михайловски" № 4.

Хотелът има партерен и два етажа. Тайното наддаване започва от 500 000 лв. Желаещите могат да огледат хотела от 11.08.2014 до 15.08.2014 от 9.30 до 17 часа, съобщават от НАП. Кандидатите трябва да дадат офертите си и да внесат депозит в размер на 100 000 лв., а търгът ще бъде на 21 август.

116 000 лева са постъпили в хазната от началото на годината от 23 търга проведени от ТД на НАП – Велико Търново, съобщиха от приходната агенция. Средствата са почти 50 процента повече в сравнение с миналата година и представляват частни държавни взимания. Търговете касаят отнети, конфискувани или изоставени в полза на държавата вещи, придобити в производства по несъстоятелност. Последната по- интересна продажба е била на отнет от съда лаптоп, продаден за 130 лв . Непродадените вещи могат да бъдат предоставени на бюджетни организации като общината и социалните домове, ако пожелаят, припомнят от ведомството.

Други 210 000 лева е събрала териториалната дирекция на НАП от публични взимания. За тях от началото на годината са били проведени 75 търга от общо 100 обявени. Публичните вземания засягат данъчно - задължени лица и външни взискатели като МВР, Инспекция по труда, община , съд и представляват задължителни осигурителни вноски, данъци, вкл.акцизи, мита, такси, глоби.

Приходите са най-вече от продажбата на апетитни имоти в морските ни курорти

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай